Gorter laakt communicatie Ajax: ‘Het is heel onduidelijk’

Jay Gorter wordt momenteel verhuurd door Ajax aan het Schotse Aberdeen, maar de doelman hoopt dat hij komende zomer terug kan keren in Amsterdam om te vechten voor zijn plek onder de lat. Vooralsnog heeft hij echter geen idee wat de visie van Ajax is op keepersvlak. “Het is altijd een droom geweest om terug te keren bij Ajax, de club waar ik in de jeugd ben begonnen. Alleen de stappen om terug te komen zijn een beetje ongewis”, zegt Gorter in gesprek met Ajax Showtime.

“Ik denk wel dat meerdere jongens dat nu ervaren. Dat het niet superduidelijk is allemaal. Het was wel anders toen ik bij Ajax binnenliep natuurlijk”, doelt hij op de toen nog aanwezige Marc Overmars. Toch probeert Gorter er niet te lang over na te denken en vooral in het heden te leven. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij Aberdeen waar hij eerste keeper is en er goede resultaten worden geboekt. “Voor mij is het nu belangrijk dat het hier goed gaat, dat ik goed speel, dat ik echt belangrijk ben voor het team en dat we belangrijke punten halen. Voor de zomer houd ik mijn oren open voor alles.”

Afgelopen zomer draaide de doelman nog een goede voorbereiding in Amsterdam en kreeg de kans in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Daar maakte hij echter geen sterke indruk en werd de week erop direct geslachtofferd voor Remko Pasveer. Gezien de leeftijd van Pasveer (39) en andere goalie Maarten Stekelenburg (40) leek er voor Gorter voldoende perspectief in Amsterdam. In januari werd echter Geronimo Rulli aangetrokken, waarna Gorter eigenlijk wilde vertrekken. “Er was zoveel onduidelijkheid dat ik eigenlijk wel open stond voor een verkoop. Dat ik niet verkocht ben, heeft met Ajax te maken. Ik mocht niet verkocht worden. Ik mocht alleen op huurbasis vertrekken.”

Ajax verlengde zijn contract tot medio 2026 en maakte daarna bekend dat Gorter voor de rest van het seizoen op huurbasis uitkomt voor Aberdeen. “Toen ik verlengde, dacht ik alleen maar: ik wil een nieuwe uitdaging en ik wil spelen. Alles wat erbij komt kijken, vind ik goed. Ik wilde gewoon laten zien waar ik nog steeds tot toe in staat ben.” En of hij komende zomer een serieuze kans krijgt in Amsterdam? “Ik heb nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer”, zegt Gorter die ook realistisch is. “Je weet ook dat Ajax niet zomaar veel geld uitgeeft aan een nieuwe keeper en hem een langdurig contract geeft. Rulli heeft ook bewezen dat hij op een heel aardig niveau mee kan.”

Hij moet en wil eerst nog vlammen voor Aberdeen. “Wat voor mij nu telt is dat ik mij focus op Aberdeen en ik merk dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg. Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd veel minuten maak op een goed niveau. Ik ga heel open de zomer in en dan gaan we kijken hoe Ajax het wil invullen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.