Gravenberch definitief naar Bayern München

Ryan Gravenberch verruilt Ajax definitief voor Bayern München, zo meldt de NOS. De middenvelder maakt de overstap voor een transfersom van maximaal 24,5 miljoen euro en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Duitse landskampioen. Eerder vertrok ook Noussair Mazraoui al naar de grootste club uit Duitsland. Gravenberch had nog een contract bij Ajax voor één seizoen.

De tienvoudig Oranje-international speelde 103 officiële duels voor Ajax waarin hij twaalf keer trefzeker was. In Amsterdam veroverde hij driemaal de landstitel en won ook twee keer de KNVB Beker. Gravenberch debuteerde al in 2018 in het eerste elftal van de Amsterdammers. Met 16 jaar en 130 dagen is hij de jongste debutant ooit in het eerste elftal van Ajax toen hij inviel tegen PSV. Indien Bayern München hem doorverkoopt ontvangt Ajax 7,5% doorverkooppercentage.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.