Gravenberch: “Het was een heel belangrijk trainingskamp voor mij”

Vanwege het wegvallen van Daley Blind komt er een positie vrij in het elftal van Ajax 1. Ryan Gravenberch lijkt de grootste kandidaat om Blind te vervangen. De nog maar 17-jarige Ajacied heeft goede trainingsweken achter de rug. Ook zijn trainer Erik ten Hag en medespeler Quincy Promes zijn enthousiast over de ontwikkeling van de middenvelder.

“Het was een heel belangrijk trainingskamp voor mij”, vertelt Gravenberch aan het Algemeen Dagblad. “Er is een plekje vrij gekomen en dan was dit het moment. Dagelijks kreeg ik kansen om mezelf te laten zien.”

Ten Hag is nog wel opbouwend kritisch. Gravenberch is niet altijd geconcentreerd en ook zijn duelkracht moet beter. “Ik denk dat ik daarin wel ben gegroeid. Het is focus, maar ook gewoon het besef dat ik mannelijk moet zijn. Eerst ging ik duels nog wel eens met een voetje half aan, nu zet ik vaker mijn poot erin.”

De jeugdinternational voelt zich zeker nog geen gearriveerde speler. “Er zijn ook nog genoeg verbeterpunten. In de duels, aan de bal. Daar ben ik dagelijks mee bezig”, zegt het talent. “Maar ik niet alleen, ook de trainer en de jongens om me heen. Zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes. Die pushen me constant en dat is alleen maar goed. Ze willen het beste in me naar boven halen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.