Geschreven door Erwin de Boer – Uitgave: 20 september 2008 13:35 – Bron: BN DeStem

Gregory van der Wiel stond vorig seizoen acht maanden aan de kant door een knieblessure, maar hij heeft de stijgende lijn weer opgepakt. “Ik ben blij dat ik die periode achter me heb. Ik hoop het nooit weer mee te maken”, aldus Van der Wiel. Tegen Roda JC en FK Borac hield de jonge verdediger Bruno Silva op de bank en hij hoopt tegen Feyenoord ook minuten te maken.

“Ik train keihard en doe er alles aan om te leren en beter te worden. Voor mij is het heerlijk om na acht maanden blessuretijd weer helemaal terug te zijn.” Van der Wiel begon bij Ajax in de E2, maar in 2002 werd hij bij HFC Haarlem gestald. In 2005 keerde hij terug en in 2006 kreeg hij een contract aangeboden.

“Ik kan op alle posities spelen. Eigenlijk had ik nooit eerder rechtsback gespeeld, dus dit is nieuw voor me. Maar verder maakt het me niet uit. Verdediging, middenveld, aanval… ik heb overal gespeeld. Als ik maar speel.”

Van der Wiel woont bij zijn ouders in de Amsterdamse wijk IJburg, maar hij hoopt binnenkort in te trekken in zijn eigen huis. “Ik ben bezig met een eigen huisje, maar ik blijf wel in de buurt wonen.”  

Reageren op dit bericht