FC Groningen heeft zich gemeld bij Ajax voor Daley Blind. De zoon van Danny Blind mag voor een half jaar verhuurd worden. Afgelopen week had Danny Blind een gesprek met Henk Veldmate, manager technische zaken van Groningen. “Dat ging puur om voetbaltechnische zaken”, vertelde de assistent-trainer van Ajax. “Er hebben meer clubs interesse getoond, maar Groningen is een serieuze optie”, liet Blind weten aan Voetbal International.

Er waren ook geluiden dat Blind verhuurt zou worden aan HFC Haarlem, de club die een samenwerkingsverband heeft met de Amsterdammers. “Die geruchten heb ik ook gehoord. Geen idee waar dat vandaan komt. Het gaat erom dat Daley het komende half jaar op Eredivisie-niveau bij een goede club kan gaan spelen. FC Groningen komt deze week bij ons terug”, aldus zijn ‘ouwe heer’.

Daley Blind speelt dit seizoen zijn wedstrijden in Jong Ajax, waar hij echter weinig meer kan leren. Voor een vaste plaats in het eerste elftal van Ajax is het echter nog te vroeg, dus een periode op huurbasis bij een Eredivisie-club is de enige oplossing.  

Reageren op dit bericht