Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 17 april 2016 18:08 – Bron: Ajax.nl

Het middenveld van Ajax functioneerde vandaag niet zoals het dat de afgelopen weken wel deed. Ook Nemanja Gudelj deelde mee in de malaise. “Sommige mensen op de bank en op de tribunes hebben nu vijf jaar minder te leven”, reageerde de Servische middenvelder na afloop ironisch voor de camera van Ajax TV. Toch verwacht hij dat de Amsterdammers aan het einde van de rit nog steeds bovenaan de ranglijst staan en dus de schaal weer omhoog mogen tillen.

Door twee late doelpunten kwam Ajax toch nog tot een gelijkspel. Een punt dat aan het einde van de rit wellicht beslissend kan zijn. “Als je in de 80e minuut met 2-0 achterstaat en je komt nog terug tot 2-2, dan is dat knap. Toch hadden we het veel eerder moeten afmaken,” bekritiseert Gudelj het spel van zijn ploeg. “Na de 2-2 hadden we nog een paar kleine kansjes om te winnen, maar uiteindelijk ben ik tevreden.”

Dat de gelijkmaker viel uit een onterecht gegeven strafschop deert de middenvelder niet. “Het is een beetje Lucky Ajax. Vorige week hadden we ook een 100% penalty moeten krijgen en die kregen we ook niet. Volgens mij heft dat elkaar wel op.” Er staan nog drie finales op het programma en daar is Gudelj zich van bewust. “We zijn nu zeker wakkergeschud. Er zit maar één ding op: alle wedstrijden winnen. Ik heb er vertrouwen in en het team ook”, aldus de frivole middenvelder.