Gudelj: ‘Je moet iets raken, de man of de bal’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 14 april 2016 09:52 – Bron: De Volkskrant

1439124444

Nemanja Gudelj is inmiddels niet meer weg te denken op het middenveld van Ajax. Na een stroef begin, waarin trainer De Boer nog wel eens rouleerde, heeft de Serviër zijn kans gegrepen. Doordat hij een ietwat meer verdedigende rol heeft aangenomen, kan hij laten zien waar hij goed in is: de beuk erin gooien. Met de Amsterdammers stevent hij nu op de landstitel af.

In gesprek met De Volkskrant vertelt Gudelj openhartig over zijn rol op het middenveld. “Bij een tackle moet je er zeker van zijn dat je de bal hebt. Of de man. Je moet iets raken, de man of de bal. Dan wil ik het team wakkerschudden met een redelijk grove overtreding”, aldus Gudelj die ook over zijn voorbeeld spreekt. “In het buitenland zie je zoiets veel vaker, klinkt er zelfs applaus. Hier moet alles volgens het boekje. Mark van Bommel is de eerste die daar tegenin ging. Hij was een voorbeeld voor me.”

De middenvelder, die in de zomer overkwam van AZ, is op zijn beurt ook weer een voorbeeld voor andere teamgenoten. Anwar El Ghazi is hier een mooi voorbeeld van. De buitenspeler traint sinds de komst van Gudelj veel voor zichzelf. Onlangs zei hij tegen me: “Ik heb nog nooit zo vaak in het krachthonk gezeten. Jij hebt mij meegesleept in jouw fanatisme. Dat vind ik mooi”, besluit Gudelj.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.