Gudelj mogelijk in de verdediging tegen Excelsior

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 19 februari 2016 15:01 – Bron: Voetbal International

Gudelj Mogelijk In De Verdediging Tegen

Na de winterstop is de spoeling in de verdediging nog maar erg dun. Kenny Tete en Jaïro Riedewald staan langere tijd aan de kant met blessures en John Heitinga ging onlangs met pensioen. Tegen Excelsior moeten de Amsterdammers het ook stellen zonder Mike van der Hoorn, die tijdens het duel met FC Groningen tegen een rode kaart aanliep. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel tegen de Kralingers liet trainer Frank de Boer weten dat hij overweegt om Nemanja Gudelj in de verdediging op te stellen.

Er was dit seizoen al voldoende kritiek op de middenvelder, maar De Boer wilt hier niets van weten. “Je hebt bepaalde types in je team nodig. Hij is zo’n type,” aldus de coach tegenover Voetbal International. “Natuurlijk zitten er best wel haken en ogen aan zijn spel, maar hij compenseert nog zó veel. Ik vind dat we op dit moment niet zonder hem kunnen.” De Boer verkiest de Serviër dus boven Riechedly Bazoer, die in de jeugd als verdediger acteerde, als back-up in de verdediging. “In organisatorisch opzicht moet Riechedly daar nog wat stappen in maken,” sloot De Boer het gesprek af.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.