Amsterdam ArenA

Gullit kijkt uit naar Ajax – Liverpool: “Dat willen ze opnieuw doen”

Aanstaande woensdag staat het eerste duel te wachten in de Champions League. Ruud Gullit denkt dat Ajax uitkijkt naar het treffen met Liverpool. De 58-jarige Amsterdammer herinnert zich nog hoe Ajax zich twee seizoenen geleden kon opladen voor de duels tegen Bayern, Real Madrid en Juventus.

Ajax zit in een zware poule met dus Liverpool en ook Atalanta Bergamo en FC Midtjylland zijn sterke teams, maar Gullit denkt dat de Nederlandse recordkampioen daarop hoopte. “Ajax was erg blij met de loting, omdat ze zich willen meten met de besten, dus voor hen is het een goede loting”, zegt Gullit op de officiële clubsite van Liverpool.

“Er staat een nieuw team omdat ze weer veel spelers verkocht hebben”, zo gaat de voormalige speler van AC Milan, Sampdoria en Chelsea verder. “Ze houden ervan om tegen een team te spelen dat ook graag wil voetballen, want ze hebben moeite met tegenstanders die met veel man achter de bal staan en compact spelen. Ik weet nog dat Ajax tegen Real Madrid speelde en ze volledig declasseerden. Dat willen ze opnieuw doen tegen Liverpool.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.