Hakim Ziyech

Hakim Ziyech: ‘Alle puzzelstukjes vallen in elkaar’

Hakim Ziyech is vrijwel wekelijks uitblinker bij Ajax op het middenveld. Hij had niet verwacht dat hij überhaupt nog bij de Amsterdammers zou spelen. “Ik had mijn wens uitgesproken om weg te gaan en had er geen rekening mee gehouden dat ik hier nu zou zijn, maar ik ben er toch”, zegt hij in gesprek met de NOS. Ziyech is blij met hoe het allemaal gelopen is. “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar, het klikt met zijn allen en dat is mooi om te zien.”

Van buiten is er nog weleens kritiek op de houding van Ziyech, maar daar trekt hij zich niks van aan. “Met mijn teamgenoten heb ik elke dag veel plezier. Dat is voor mij het belangrijkste. Wat anderen daarvan vinden maakt mij niet uit.” Het is te hopen dat Ajax de selectie ook volgend seizoen bij elkaar kan houden, maar Ziyech weet wel beter. “Je weet dat er grote talenten hier rondlopen waar heel veel interesse voor is. De kans is wel groot dat het elftal volgend jaar niet meer zo bij elkaar is. Zo zit voetbal in elkaar. Als je goed bent, word je weggekocht.”

De ‘romantische gedachte’ dat een team afspreek om nog een jaar bij elkaar te blijven verwacht Ziyech dan ook niet veel van. “Dat heb je nooit in de hand. Voetbal kan zo raar zijn dat het morgen weer heel anders kan zijn.” Intussen staat de klassieker tegen Feyenoord op het programma. “Een mooie wedstrijd, een wedstrijd op zich en we gaan voor de overwinning, altijd.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.