Hakim Ziyech: ‘Dan moet je slim zijn en eruit gaan’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 27 november 2016 17:05 – Bron: FOX Sports

1472580431

Ajax is er met de nodige moeite in geslaagd om Heerenveen met 0-1 opzij te zetten. De Friezen waren lange tijd gelijkwaardig aan de bezoekers uit Amsterdam, maar kwamen uiteindelijk toch tekort. Davy Klaassen kroonde zich tot matchwinner door de enige treffer van de wedstrijd te maken. Ajax had het lang lastig en creëerde weinig kansen. Daar kon een niet geheel fitte Ziyech geen verandering in brengen. “Ik voelde me voor de wedstrijd gewoon goed, maar de wedstrijd had meer impact dan ik dacht”

Hakim Ziyech kampte deze week met ziekte, maar leek voldoende hersteld om in de basis te beginnen tegen zijn oud-werkgever. Gedurende de wedstrijd bleek de creatieve middenvelder niet fit genoeg om het duel af te maken. “Ik kon merken dat ik na twintig minuten wat vermoeider werd en vooral aan het einde van de eerste helft. Dan moet je gewoon slim zijn in de tweede helft en eruit gaan,” aldus Ziyech tegenover Fox Sports.

Ziyech zag gelukkig dat zijn vervanger Donny van de Beek goed inviel. De talenvolle middenvelder zette met een knappe steekpass teamgenoot Klaassen alleen voor de keeper, die vervolgens koel afrondde. De treffer zorgde voor de nodige ontlading, want gemakkelijk ging het niet. Zo zag ook Ziyech: “Het was een moeilijke wedstrijd, vooral de eerste zestig minuten. Daarna zag je wel dat er meer ruimte kwam waar we goed gebruik van hebben gemaakt, maar het was vooral een pittige wedstrijd.” Volgens de Marokkaans international lag dat voor een deel aan Ajax zelf. “We speelden veel de lange bal en gingen niet echt voetballen. Dan kom je vooral in de duels en dat is wat Heerenveen wil.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.