Hakim Ziyech: ‘De trainer speelt een belangrijke rol’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 augustus 2016 20:04 – Bron: FOX Sports

1472580431

Hakim Ziyech is de nieuwste aanwinst van Ajax. Ondanks interesse uit Turkije en Engeland, koos de aanvallende middenvelder voor een nieuw avontuur in de Eredivisie. “Ik heb de beste keuze gemaakt. Ik kies niet voor het salaris. Ik heb altijd al gezegd dat de trainer een belangrijke speelt in mijn keuze, dat is nu ook weer gebleken”, aldus de 23-jarige spelmaker in gesprek met FOX Sports.

Ziyech speelde bij FC Twente veelal vanaf de zijkanten, maar die rol gaat hij bij Ajax niet krijgen van Peter Bosz. “Hij ziet mij voornamelijk als middenvelder, daarvoor ben ik gehaald. Als hij mij op rechts neerzet, zal ik dat ook ook zo goed mogelijk invullen. Ik wil minuten gaan maken, waar ik speel, maakt me niet heel veel uit, maar in principe ben ik voor het middenveld gehaald.”

Ziyech wordt de redder van Ajax genoemd. “Dat is wat ze zeggen, maar het is aan jezelf of je die druk op jezelf legt of niet. Ik kan wel redelijk onder druk presteren.” Hoewel hij persoonlijk goed wil presteren, heeft Ziyech maar één doel bij Ajax: “Ik ben tevreden als we kampioen worden. Als ik zelf mindere cijfers haal dan vorig seizoen, maar we worden kampioen, dan ben ik tevreden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.