Hakim Ziyech

Hakim Ziyech: ‘Een jaar van vallen en opstaan’

Hakim Ziyech kende met Ajax een turbulent jaar en blikt op de clubsite van de Amsterdammers terug op het jaar 2017. Het jaar van het missen van de landstitel, het behalen van de Europa League finale, het vertrek van Peter Bosz, het wegvallen van Appie Nouri en vele andere momenten.

Maar eerst blikt Ziyech nog terug op de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II. Ondanks de 3-1 zege had Ajax het niet makkelijk en kwam het zelfs op achterstand. “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. We vergaten alleen te scoren. Dan maak je het jezelf heel moeilijk. Het was niet zo dat wij heel slecht speelden”, meent de spelmaker die weer beter in vorm komt en als vanouds met passjes strooide, maar dit seizoen pas vier keer scoorde “Maar ik maak me er niet druk om.” Ziyech geeft net zo lief assists waarbij de teller op negen staat. “Dat maakt me wel blij en dat is, denk ik, ook mijn taak.”

Het jaar 2017 noemt de Marokkaans international ‘een jaar van vallen en opstaan’. Want een turbulent jaar was het zeker. “Het begon heel goed: met de Europa League natuurlijk. Daarna hebben wij met z’n allen een enorme klap gehad, waar we wel sterk uit zijn gekomen. Dat ging ook weer met vallen en opstaan.” Voordat het seizoen weer wordt hervat, krijgen de spelers rust. “Ik ga nu eerst even lekker op vakantie naar Marokko met vrienden. Even tot rust komen. Daarna gaan we op jacht naar de titel. Dat is het enige dat telt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.