Hakim Ziyech

Hakim Ziyech: ‘Het was één en al feest’

Hakim Ziyech gaat met Marokko naar het WK en dat is bijzonder, want in 1998 was Marokko voor het laatst present op een wereldkampioenschap voetbal. “Het was één van de mooiste weken die ik heb meegemaakt. Het was één en al feest in Marokko met de spelers en de trainers”, aldus de Ziyech in gesprek met de NOS.

Hoe kan het dat Marokko zich na twintig jaar wel heeft weten te plaatsen? “Er zijn heel veel goede spelers, we zijn een enorm team en we gaan door het vuur voor elkaar. Dat hebben we ook elke wedstrijd uitgestraald. We verdedigen overal als team, negentig minuten lang. Ik las dat Marokko het eerste land is dat nul tegengoals heeft gekregen in de WK-kwalificatie.”

Marokko gaat dus naar het WK, en Nederland niet. Ziyech maakte ruim een jaar geleden de keuze om voor Marokko te spelen in plaats van Nederland. Kan hij achteraf dus zeggen dat zijn beslissing juist was? “Nee, dat wist ik van te voren. Toen ik de keuze maakte, wist dat het voor mij de goede was. Daar hoef ik achteraf niet meer over na te denken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.