Hakim Ziyech interview

Hakim Ziyech: ‘Je hoort je ploeg te steunen als het minder gaat’

Hakim Ziyech speelde een ongelukkige eerste helft tegen Roda JC. Weinig acties lukten en hij leed veel balverlies. Ondanks dat hij wel de assist gaf bij de 1-1 van Justin Kluivert werd hij met regelmaat uitgefloten. Hoe heeft hij dat zelf in het veld ervaren? “Ik heb het gehoord. Supporters die hun eigen spelers uitfluiten, kan ik geen supporters noemen. Je hoort je ploeg te steunen, ondanks dat het even minder gaat”, aldus Ziyech in gesprek met de NOS.

“Weet je, vorig seizoen was Traoré degene die werd uitgefloten, dit jaar is het iemand anders. Prima. Het is niet leuk, ik weet wat ik het team kan brengen, ik doe stinkend mijn best. Ook als ik niet in de wedstrijd zit, kan ik gevaarlijk zijn.” Zijn spel laat hij er niet door beïnvloeden. “Ik doe gewoon nog steeds wat ik denk dat het beste is. Als het fout gaat, probeer ik het gewoon nog een keer. De trainer verwacht dat ik risico’s neem en zolang de trainer er vertrouwen in heeft, maakt het me niet uit wat de mensen vinden. Perfectie bestaat niet, het gaat niet altijd zoals je wilt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.