Hakim Ziyech

Hakim Ziyech: ‘Kritieken kwamen aan als een dreun’

Hakim Ziyech maakt een bijzonder seizoen door bij Ajax. De spelmaker maakte dit seizoen negen goals en gaf vijftien assists, wordt waarschijnlijk voetballer van het jaar, maar wordt intussen ook bekritiseerd. Niet alleen in de media over zijn houding, maar ook een klein deel van het Ajax-publiek floot hem dit jaar meermaals uit. “De kritieken op mij als persoon kwamen aan als een dreun. Als het één keertje gebeurt, denk je: ‘vergeet het’. Na een 2e keer misschien ook nog wel, maar het hield aan”, aldus Ziyech op de clubsite van Ajax.

“Dat ik toch ben verkozen tot Speler van het Jaar had ik dus nooit verwacht”, stelt de Marokkaans international die ook graag naar de mooie dingen van het seizoen kijkt. “Dagen waarop alle ingrediënten aanwezig waren: Dat je je gelukkig voelt, dat er lol is in het team, dat de sfeer op de club goed is en dat je familie in de buurt is om er voor je te zijn. Het gaat steeds beter en ik voel me goed. Ik maak grappen in de kleedkamer zoals ik altijd heb gedaan. Ik vind het heel belangrijk dat we met elkaar kunnen lachen. Ik ben altijd wel bezig met kattenkwaad uithalen.”

Er kan voor Ziyech zomaar een drukke zomer op het programma staan, weet hij ook zelf. Want mogelijk speelt hij komende zondag tegen Excelsior zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Hij heeft niet onder stoelen of banken geschoven dat hij weleens verder wil kijken dan de Eredivisie. Bovendien reist hij voor Marokko af naar Rusland voor het WK voetbal. “De komende zomermaanden staat er nog een hoop te gebeuren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.