Hakim Ziyech: ‘Niet het gevoel dat het gebroken is’

Hakim Ziyech vertolkte in de 0-2 zege op Lille weer een hoofdrol. De spelmaker opende de score, gaf een assist en zag ook een doelpunt afgekeurd worden wegens hands waarbij hij geblesseerd raakte. “Ik zei direct al dat het hands was. Ik botste ook nog hard tegen de verdediger op waardoor mijn arm een verkeerde beweging maakt. We moeten even kijken de komende dagen. Ik heb nog wel veel pijn, maar heb niet het gevoel dat het gebroken is”, aldus de eerste reactie van Ziyech tegenover Veronica.

De Marokkaans international opende al in de tweede minuut de score, maar daarna verloor Ajax de grip op de wedstrijd. “We begonnen goed, de eerste aanval was gelijk een goal. Maar daarna vallen we heel ver terug. We waren vooral slordig, verloren vaak de tweede bal en zij speelden ook lange ballen waardoor ze met grote sterke spitsen de tweede ballen wonnen en gevaarlijk konden zijn. In de rust hebben we het anders neergezet waardoor we daarna de wedstrijd hebben gecontroleerd.”

De 0-2 viel als zo vaak dankzij een voorzet van Ziyech die door Quincy Promes werd afgemaakt. Een bekend recept, maar waarom stellen tegenstanders zich daar niet op in? “Het valt denk ik niet te verdedigen. De ballen zijn heel scherp aangesneden en hij loopt op het juiste moment. Ik weet al waar hij is, maar dan kijk ik nog even op om te kijken waar de bal moet komen. Hij maakt het ook schitterend af.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.