Hakim Ziyech: ‘Stortte als een kaartenhuis in elkaar’

Hakim Ziyech had na afloop van de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord aan één woord genoeg. “Schandalig. Meer kan je er niet over zeggen denk ik”, aldus de aanvaller in gesprek met FOX Sports. “We beginnen nog wel goed, maar na de 1-1 geven we het een beetje weg”, is de analyse van Ziyech die het met Matthijs de Ligt eens is dat er minder bereidheid is na de winterstop. “Dat kan je wel zeggen als je in twee wedstrijden tien tegengoals krijgt.”

Volgens de spelmaker kan de verdediging niet alleen worden aangekeken op de zes tegentreffers. “Het begint voorin. Je moet niet alleen naar de verdediging kijken, dat is te makkelijk. We hebben voorin gefaald met drukzetten”, reageert hij zelfkritisch. Ziyech zag, ondanks de vier tegengoals vorige week tegen Heerenveen, dit niet aankomen. “Nee, dat zie je niet aankomen. We beginnen ook gewoon goed aan de wedstrijd, maar daarna stort het als een kaartenhuis in elkaar.”

Ajax heeft nu vijf punten achterstand op koploper PSV, maar Ziyech heeft nog altijd vertrouwen dat Ajax de titel kan pakken. “Natuurlijk, daar moet je altijd in geloven. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen. We moeten door en morgen goed zitten met z’n allen om te kijken wat er vandaag is gebeurd en in de spiegel kijken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.