Hakim Ziyech interview

Hakim Ziyech: ‘We hebben mentale weerbaarheid getoond’

Hakim Ziyech reageerde na afloop van de 4-1 zege op VVV gematigd tevreden. “Het was een moeizaam begin. We hadden in het begin problemen om dat gaatje te vinden en de paar mogelijkheden die we kregen, maken we niet. Dan maken zij de 1-0, maar net voor rust hebben we onze rug gerecht en in de tweede helft was het vrij spelen en dat was ook lekker spelen. We hebben ook nog een hoop kansen laten liggen en dat is balen. Over het algemeen heb ik wel een goed gevoel over de wedstrijd”, zegt hij tegen FOX Sports.

Opvallend was dat Ziyech in de eerste helft werd uitgefloten door een groepering op de tribune, maar dat de rest van het stadion dat continue overstemde door middel van luid applaus om een tegengeluid te bieden op het uitfluiten. Wat kreeg Ziyech daar van mee? “Ik had wel door dat er geklapt werd. Of me dat wat doet? Nee, op dit moment niet. Het maakt niet meer uit wat er heeft gespeeld en wil ik daar niet meer over praten. Het beïnvloed mijn spel niet. Ik wil het over de wedstrijd hebben en niet over randzaken.” Al met al won Ajax met 4-1 en is de tweede plek bijna een feit. “We hebben mentale weerbaarheid kunnen tonen, dat is fijn. Nu moeten we de tweede plek veiligstellen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.