Hakim Ziyech

Hakim Ziyech: ‘We moeten ze op de flikker zitten’

Ajax moet zondag winnen van PSV om een laatste strohalm te grijpen in de titelstrijd, weet ook Hakim Ziyech. “Zij zijn nog geen kampioen en het is aan ons om de spanning terug te brengen, en hopen dat zij daarna nog punten laten liggen. Het wordt in ieder geval een interessante wedstrijd. Je moet erin blijven geloven, er zijn weleens gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Maar alles hangt wel af van de wedstrijd van zondag.”

In gesprek met FOX Sports spreekt hij over de kracht van PSV. Het beeld dat Ziyech had van de Eindhovenaren is in de loop van het seizoen veranderd. “Ik zei voorheen altijd dat het geluk was, maar omdat het nu zo vaak is gebeurd, is het geen geluk meer. Ik denk dat mentale kracht een rol speelt daarin, en als team zijn zij toch iets beter dan wij. Dat kan de doorslag geven.” Toch won Ajax dit seizoen al haar topwedstrijden. Hoe moet PSV worden aangepakt? “Wij moeten winnen, hoe dat maakt niet uit. We moeten ze op de flikker zitten en voetballend ons ding doen.”

Ook praat hij uitgebreid over het seizoen dat Ajax en hijzelf doormaken. “Een seizoen met ups en downs. Het is geen constant seizoen geweest.” Ziyech is zelfkritisch. “Iedereen kijkt wel naar het aantal kansen dit ik creëer, maar in voetballend opzicht zijn er genoeg dingen die ik kan verbeteren. Daar ben ik ook mee bezig en de laatste weken gaat dat wel goed, maar voor de winterstop stagneerde ik daar in.”

Komende zomer lijkt de Marokkaanse spelmaker Ajax te verlaten, zo bevestigt hij in het interview. “Ik vind dat ik daar wel aan toe ben. Om mezelf uit te dagen en om mezelf verder te ontwikkelen is het misschien wel tijd verder te kijken en een nieuwe uitdaging te zoeken. Ik zie wel wat er gaat gebeuren, pas na het WK gaan we verder kijken. Op dit moment richt ik mij eerst op Ajax en het WK.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.