Hakim Ziyech: ‘We waren heel efficiënt vandaag’

Hakim Ziyech is blij met de 0-3 zege op Valencia, maar is ook kritisch op het spel. “Ik denk dat we heel efficiënt waren in het afmaken van kansen. We weten ook dat het niet onze beste wedstrijd was”, zegt hij voor de camera’s van Veronica. “Als team zijn we ook sterk in de counter, dat hebben we vandaag laten zien. Als je naar de goals kijkt, waren dat vandaag vaak counters. De kansen die we kregen maakten we vrijwel steeds af.”

De spelmaker opende de score met een heerlijk ingekruld afstandsschot waarmee hij Jasper Cillessen kansloos liet. “Ik zag dat de back naar buiten ging, toen trok ik naar binnen, mikte ik op de hoek en de bal daalde net op tijd”, blikt Ziyech terug die op een zelfde wijze vlak voor rust ook nog de lat raakte. “Die bal op de lat mocht er ook wel in, dan was het 3-0 bij rust en dan waren we met een nog lekkerder gevoel de kleedkamer in gegaan.”

Ajax boekt Europees fantastische resultaten wat tot vreugde in de kleedkamer leidt, maar Ziyech waakt voor hoogmoedswaanzin. “Winnen went wel, maar we moeten wel uitkijken dat we niet gaan denken: het komt wel”, zo besluit Ziyech het interview met verstandige woorden.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.