Halfjaarcijfers Ajax: 53 miljoen euro winst, 262 miljoen euro eigen vermogen

Ajax heeft over het laatste halve jaar van 2019 een nettowinst geboekt van 53 miljoen euro, zo meldt Ajax.nl vandaag. Het totale eigen vermogen steeg met 51,7 miljoen euro naar 261,7 miljoen euro.

De winst komt vooral mede vanwege de spelersverkopen van Matthijs de Ligt naar Juventus (75 miljoen euro) en Kasper Dolberg naar OGC Nice (20 miljoen euro). De positieve transferbalans bedroeg 54 miljoen euro. Dit ondanks de miljoenenaankopen van Edson Álvarez, Razvan Marin en Quincy Promes. De transfer van Frenkie de Jong voor 85 miljoen euro naar FC Barcelona werd al meegenomen bij de cijfers over het eerst halfjaar van 2019.

De kosten zijn met zestien miljoen euro gestegen tot 93,1 miljoen euro. Dit komt door de hogere salarissen van spelers zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres. Zij verlengden in de zomer allen hun contract. De hoogste jaarsalarissen zouden nu rond de vijf miljoen euro liggen.

De netto omzet van Ajax bedroeg 110,4 miljoen euro en dat is een stijging van 6,2 miljoen euro ten opzichte van het tweede half jaar van 2018. De Nederlandse voetbalkampioen behaalde meer omzet uit de verkoop van seizoenkaarten, business-seats en skybox-plaatsen. Tevens leverde de merchandise meer op, omdat Ajax Europese naam maakte door de halve finale van de Champions League te halen.

Voor meer cijfers: zie Ajax.nl.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.