Haller: ‘Geen intentie om te vertrekken, al weet je het nooit’

Sebastien Haller kwam afgelopen winter voor 22,5 miljoen euro over naar Ajax vanaf West Ham United. In een half seizoen speelde hij 23 officiële duels waarin hij 13 goals maakte en 7 assists gaf. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in het winnen van de dubbel. “Ik wist dat de club vertrouwen in me zou hebben en dat ik een leidende rol kon spelen in de jacht op prijzen”, zegt hij in gesprek met So Foot.

De spits is blij met zijn terugkeer naar Nederland. “Dit land is echt een stabiele basis geweest voor mij en mijn familie. Als Ajax voor je aanklopt, is het moeilijk om “nee” te zeggen. Het is een club met een rijke historie en een traditie van aanvallend voetbal. Ik kende de competitie al en ook de trainer, die altijd heel nauwkeurig te werk gaat. Ik kende ook een deel van de kleedkamer al, dus het voelde een beetje gek om te beginnen bij de eerste training.”

Haller heeft nog een contract tot medio 2025, maar hij betwijfelt hoe lang hij bij Ajax blijft. “Het doel is niet specifiek om hier te blijven. De mogelijkheden in voetbal zijn eindeloos en voetbalcarrières zijn van korte duur. Het is niet mijn intentie om binnen zes maanden te vertrekken, maar aan de andere kant weet je het nooit zeker. Dat hoort ook bij het voetbal. Nederland, Spanje, Frankrijk, Engeland… Op een gegeven moment moet ik beslissen in welk land ik mijn loopbaan wil beëindigen en mijn kinderen wil opvoeden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.