Hamstra neemt verantwoordelijkheid en vertrekt

Gerry Hamstra vertrekt bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De technisch manager vindt dat hij mede verantwoordelijk is voor het slechte seizoen van Ajax en heeft daarom besloten de handdoek in de ring te gooien. Hamstra en Ajax zijn nog in onderhandeling over de voorwaarden voor het ontbinden van zijn tot medio 2024 lopende overeenkomst. 

De 52-jarige Groninger nam ruim een jaar geleden de honneurs waar over het technisch beleid van Ajax nadat Marc Overmars om welbekende redenen moest vertrekken. Dit deed hij samen met Klaas Jan Huntelaar over wie de Amsterdammers wel tevreden zouden zijn. Ajax noemde het duo echter altijd ‘interim’ waarmee nooit het volle vertrouwen werd gegeven. De clubleiding heeft lang gezocht naar een definitieve opvolging van Overmars en is daarbij inmiddels uitgekomen bij Julian Ward die Liverpool deze zomer wilde verlaten en het avontuur bij Ajax lijkt aan te gaan.

Hamstra haalde onder meer Calvin Bassey, Lorenzo Lucca, Lucas Ocampos, Florian Grillitsch en Jorge Sanchez naar Ajax die allen (nog) niet hebben overtuigd in het Ajax-shirt. Bovendien was hij mede verantwoordelijk voor de aanstelling van de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Alfred Schreuder. Na de uitschakeling in Europa en de nederlaag in de Klassieker waardoor Ajax ook het kampioenschap zo goed als zeker kan vergeten heeft Hamstra zijn conclusies getrokken.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.