Ik denk dat er veel kritiek geplaatst mag worden op deze petitie. Er is duidelijk niet genoeg over nagedacht en vrij snel na de wedstrijd tegen ADO op het net geplaatst.

Ik vind wel dat een Nederlandse socio als de RWO mogelijk moet zijn. Je ziet al weken dat de resultaten slecht zijn door het fout redeneren van het bestuur in de zomer.
Waarom een aankoop als Mounir als je al Suarez hebt staan? Kocht Jol Pantelic niet expliciet om zijn kwaliteiten als balvaste spits.

Mounir is te veel creatief, dat is iets wat iedereen al jaren ziet, maar het Ajax bestuur heeft niet gemerkt dat nog zo’n type speler niet in dit Ajax past. Horen dat soort dingen niet van te voren uitgepluisd te worden?

Helaas blijkt dit niet een geval op zich te zijn, want jaar in jaar uit onder elk bestuur dat Ajax in de afgelopen jaren gehad heeft zijn met grote regelmaat ondoordachte aankopen en verkeerde beslissingen genomen.

Het bestuur heeft zijn aandeel in de malaise waarin Ajax verkeerd, maar er zijn meerdere schuldigen. Ook Jol die verantwoordelijk is voor het spel van Ajax heeft iedereen die van Ajax houdt structureel teleurgesteld. Week in week uit is het voetbal slecht. We weten niet of het bestuur het idee had om Mounir te kopen en dat Jol vervolgens genoodzaakt was om hem te gebruiken, maar we kunnen wel vaststellen dat Martin zich niet voldoende heeft ingespand om de aankoop van Mounir tegen te houden.

Martin Jol is dus verantwoordelijk voor het spel, welke in geen velde of wege lijkt op het totaal-voetbal van Ajax.
Het bestuur is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid.

Beide hebben onbeschrijfelijke fouten gemaakt. Fouten die op zich zelf staand niet ernstig zijn maar als ze structureel zijn verergerd dat de situatie als geheel.

Je kunt je nu beroepen op het goede afgelopen jaar, maar hoe kun je dan verklaren waarom het bestuur direct in de zomer na dat relatief goede seizoen wéér fout op fout stapeld?

Ik kan alleen concluderen dat Ajax als geheel een structureel probleem heeft waarin het niet van zijn fouten leert. Er is geen leerproces en dus geen verbetering.

De vicieuze cirkel is een feit.

We zien dus dat ons bestuur, die samen met ons Ajax vormt, structureel faalt. Ik denk daarom dat we als supporters bij elkaar moeten komen om dit zelf tot op de bodem uit te zoeken. We laten nu al jaren alles doen door anderen waar uiteindelijk niets mee wordt gedaan.

Waarom zouden verstandigen welbespraakte Ajax supporters geen vuist kunnen maken tegen het wanbeleid?

Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die zich willen inzetten voor zo’n zaak en er energie en moeite in willen steken om hun en onze club te verbeteren en Ajax weer Ajax te laten worden.

Reageren op dit bericht