Hans Wijers: ‘Ik heb veel vertrouwen in deze directie’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 oktober 2015 21:49 – Bron: Ajax.nl

1385635023

Hans Wijers stapt op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, dat meldt de Amsterdamse club in een officieel statement op de website. Wijers reageert zelf op zijn vertrek. “Bij mijn collega’s in de RvC is al langere tijd bekend dat ik tijd zou willen vrijmaken voor andere dingen. Ik wilde niet zomaar wegstappen, maar pas als ik het gevoel heb dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is.”

“Met de reeds aangekondigde wijzigingen binnen de directie is dat een feit. De club staat er zakelijk en financieel gezien ook goed voor. We hebben met elkaar veel bereikt. Sportief gezien was het niet halen van de UEFA Champions League een domper, maar in de Eredivisie gaat het goed. De spelers in wie de club veel vertrouwen heeft, zowel in de A-selectie als bij de jeugd, hebben langlopende contracten. Ook dat is belangrijk.”

“De directie van Ajax gaat komend jaar geleid worden door Dolf Collee en daarna neemt Edwin van der Sar het stokje over. Samen met Jeroen Slop en Marc Overmars voeren zij de dagelijkse leiding van de club. Ik heb veel vertrouwen in deze directie, voor zowel de korte als de lange termijn. Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard de rol van voorzitter van mij over te willen nemen. Hij kent de club door en door en heeft daarnaast een schat aan internationale ervaring op bestuurlijk topniveau, dus ook dat is goed voor Ajax.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.