Hakim Ziyech

Hattricks Ziyech en Blind: Ajax – De Graafschap: 8-0

Ten Hag kiest voor Dolberg en Schöne in zijn basisopstelling. Neres begint op de bank.  Direct vanaf de start wordt het doel van De Graafschap omsingeld door Ajacieden. Het levert een reeks hoekschoppen en grote kansen voor De Ligt en Tagliafico op. Toch is de grootste kans zeer verrassend aan de andere kant van het veld.

Na een afgeslagen corner moet Ziyech in de achtervolging op Van Mieghem. Hij kan vrij op het doel van Onana af, maar besluit wat te vroeg te schieten. Dat biedt de keeper van Ajax de kans om een opmerkelijke achterstand te voorkomen. Het duurt niet lang voor Ajax aan alle onzekerheid een einde maakt. Ziyech verovert de bal en heeft een schitterende assist op Tadic in huis. De Serviër schiet fantastisch binnen: 1-0. Ook het tweede doelpunt is van ongekende schoonheid. Een vloeiende aanval komt via een hakje van Van de Beek bij Mazraoui. De rechtsback die vandaag als een rechtsbuiten speelt schiet knap binnen: 2-0. Hij verzorgt ook de assist van het derde doelpunt. Zijn voorzet wordt eenvoudig binnen gewerkt door Ziyech: 3-0. Het is overigens De Ligt die meeste balcontacten in de vijandelijke zestien heeft. Een van zijn schoten treft nog de paal.

Na rust komt Ajax ‘laat’ op gang. Maar als het dan versnelt, loopt de score plots snel op. In tien minuten tijd gaan er drie afstandsschoten schitterend in. Ziyech schiet er op die manier twee in, maar de mooiste komt van Blind. De linksback ramt de bal vol in de kruising. Het staat dan dus al 6-0. Het wordt nog mooier, en dan vooral voor Daley Blind. Hij scoort bijna nooit, maar vandaag lukt alles. Hij tikt een hoekschop binnen en maakt zelfs een derde doelpunt vlak voor tijd. Het enorme krachtsverschil is duidelijk te zien in de score. Ajax – De Graafschap wordt 8-0 met een hattrick van Ziyech en Blind (!). Woensdag reist Ajax af naar Kerkrade, voor een wedstrijd tegen Roda JC in de beker.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Blom

Scoreverloop:

1-0, Tadic (18)

2-0, Mazraoui (25)

3-0, Ziyech (32)

4-0, Ziyech (62)

5-0, Blind (65)

6-0, Ziyech (69)

7-0, Blind (74)

8-0, Blind (90)

Ajax: Onana; Mazraoui (Kristensen/58), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech (Sinkgraven/71), Van de Beek, Tadic (Neres/58); Dolberg.

Wissels Ajax: Lamprou, Kristensen, Wöber, Neres, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, De Wit.

De Graafschap: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert (geel), Tutuarima; Bakker, Eljebli (Vet/75), Olijve; Narsingh (Abena/46), Nijland (Serrarens/66), Van Mieghem.

Wissels De Graafschap: Rondeel, Van de Dam, Straalman, Klaasen, Vet, Abena, Thomassen, Serrarens, Burgzorg, Hamdaoui.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.