Hedwiges Maduro: ‘Wat is er met hem aan de hand?’

Hedwiges Maduro is teleurgesteld in de prestaties van Owen Wijndal bij Ajax. “Wat is er met hem aan de hand?”, vraagt de oud-Ajacied zich af tegenover de NOS. “Bij AZ nam hij wel deel aan de opbouw en had hij een goede samenwerking met Idrissi. Dat zou nu ook met Tadic of Bergwijn moeten kunnen, maar het komt er niet uit”, zo analyseert de voormalig profvoetballer.

Hij vindt sowieso dat het probleem van Ajax op de backposities ligt, want Maduro is eveneens niet gecharmeerd van Jorge Sanchez. “Nu speelt Ajax met twee backs die niet erg goed zijn in de opbouw. Dat heeft grote invloed op het spel van de hele ploeg”, doelt hij ook op Calvin Bassey die momenteel de voorkeur krijgt boven Wijndal. “Het is nu niet duidelijk wat Ajax met Bassey wil. En daarom is er veel kritiek. De manier van spelen van Ajax is heel veeleisend. Het kost tijd om daar aan te wennen, ook voor een speler van 23 miljoen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.