Heiko Westermann: ‘Leren slimmer te handelen’

1468421470

Heiko Westermann maakte zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. Hij speelde 75 minuten mee in het verloren oefenduel tegen Krylya Sovetov. “Het was heel mooi om voor het eerst het Ajax-shirt te dragen, maar het resultaat is natuurlijk niet goed”, zegt hij tegen Ajax TV. “We waren wel de betere ploeg. Het team is technisch heel goed, maar we moeten de komende weken leren slimmer te handelen. We hebben nog twaalf dagen tot de voorronde Champions League, dus we moeten aan de bak.”

Westermann is de ‘Hollandse school’ nog niet gewend, maar weet wat hij kan verwachten. “Voor mij is het duidelijk wat de trainer wil, en de rest van het team weet dat ook. Omdat we veel jonge spelers hebben, worden er ook wel eens fouten gemaakt. Dat is normaal. Het is belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen. Ik moet de jongens mijn ervaring overbrengen.” Peter Bosz liet weten dat hij de Duitser op meerdere posities kan inzetten. “Ik ben een centrale verdediger, maar bij het nationale elftal en bij Schalke 04 heb ik veel op links gespeeld. Het maakt me niet veel uit.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.