De rentree van John Heitinga bij Ajax zal ruim voor 2016 plaatsvinden zo verwacht de 27-jarige verdediger. “Het is mijn plan om zeker binnen vijf jaar terug te keren bij Ajax,” zegt hij in het nieuwe magazine van NUsport. “Wellicht sneller.” De verdediger van Everton en van het Nederlands elftal heeft er nooit een geheim van gemaakt terug te keren naar Amsterdam.

De reden waarom hij bij Ajax, ruim voor zijn 35e, terug wilt keren luidt: “Ik wil dat Ajax nog iets aan mij heeft, dus wil ik ruim voor mijn 35e weer in de Arena spelen.” Ook met de komst van Frank de Boer vindt hij een terugkeer naar Amsterdam aantrekkelijker. “De nieuwe koers die Ajax vaart, maakt me extra enthousiast. Met Frank de Boer aan het roer zie ik Ajax als de voornaamste titelkandidaat. Hij drukte als assistent-bondscoach duidelijk zijn stempel op Oranje de laatste 2,5 jaar.”

“Hij is ontzettend gedreven en heeft veel vakkennis. Geen toeval dat Ajax meteen twee keer de nul hield. Frank weet precies hoe hij een verdediging kan organiseren en geeft de eigen jeugd alle kans.”  

Reageren op dit bericht