Heitinga debuteert met ruime zege op Excelsior

Ajax heeft zondagmiddag onder leiding van Johnny Heitinga eindelijk weer een competitiewedstrijd gewonnen. Na zeven duels zonder zegen waren de Amsterdammers in Rotterdam met 1-4 te sterk voor Excelsior. Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch maakte de doelpunten voor Ajax. Heitinga kent zo een goed debuut als interim-hoofdtrainer van Ajax die de ontslagen Alfred Schreuder in ieder geval tijdelijk opvolgt. Of daar een definitief vervolg aan komt is nog onduidelijk.

Hij drukte direct zijn stempel door meerdere wijzigingen in de opstelling door te voeren. Zo begon Wijndal als linksback, Tadic in de spits en Kudus als linksbuiten. Ajax begon met veel balbezit in de eerste helft, maar  El Yaakoubi kreeg namens Excelsior een grote kans maar schoot van dichtbij over. Na een kwartier spelen kreeg Ajax een strafschop welke door Tadic overtuigend werd binnengeschoten. Toch bleef Excelsior er bij vlagen gevaarlijk uitkomen, maar stuitte het meermaals op doelman Rulli. Tien minuten voor rust maakte El Yaakoubi echter alsnog de gelijkmaker door een corner binnen te koppen. 1-1 leek de ruststand te worden tot Klaassen met een droge knal op aangeven van Tadic vlak voor rust de 1-2 maakte.

Na rust had Ajax meer controle over de wedstrijd en gaf het minder counters weg. Na ruim een uur spelen was Kudus die met een hard schot de 1-3 maakte en zo Ajax wat lucht gaf. Vanaf dat moment leken de Amsterdammers vrijer te spelen en creëerde het meerdere kansen via onder meer meerdere schoten van Bergwijn, maar vond steeds de keeper op zijn weg. In de 83e minuut gooide Rensch de wedstrijd in het slot door een prachtig afstandsschot in de kruising waarmee de eindstand op 1-4 werd bepaald.

Opstelling Ajax:
Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis (79′ Bassey), Taylor, Klaassen (63′ Conceicao); Bergwijn, Kudus, Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.