Heitinga: ‘Dit voelde als thuiskomen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 11:42 – Bron: AT5

1437159648

‘Oh oh Johnny’, Wij willen Johnny zien’. Minutenlang werd het gescandeerd door de Amsterdam ArenA tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en VFL Wolfsburg. Vandaag maakte Johnny Heitinga zijn rentree op het veld van het stadion van zijn club Ajax. ”Het was een kippenvel-moment”, reageert Heitinga na afloop van het duel.

”Het was bijzonder, daar kun je alleen maar op hopen en dat het publiek zo enthousiast was daar had ik alleen maar op gehoopt”, vertelt Heitinga in gesprek met AT5. Twintig minuten voor tijd maakte hij zijn rentree in de ArenA. ”Het is als thuiskomen, echt als vanouds. Het was een oefenwedstrijd, maar ik ben blij dat ik de eerste stappen weer gezet heb in de Arena.”

Door de vele concurrentie dit seizoen, zullen er jongens op de bank belanden. Heitinga is niet bang voor ontevreden spelers in de selectie. ”Uiteindelijk moeten we het met zijn allen doen en het seizoen is amper begonnen. De officiële wedstrijden moeten nog beginnen, dus iedereen moet gewoon vechten voor zijn plek. Ik ook.”

Heitinga keek positief terug op de wedstrijd. ”Ik vond ons bij vlagen goed spelen. Zeker de eerste helft, veel balbezit. Ik moet de jongens een compliment geven hoe ze zich hebben gemanifesteerd.” Ajax werd vrijdag ook gekoppeld aan Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. ”a dat is de klus die we moeten klaren. Het is heel belangrijk dat we weer de Champions League gaan spelen”, weet de 31-jarige routinier.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.