Heitinga heeft er zin in: ‘Aanvallend, met risico en veel kansen creëren’

Johnny Heitinga kijkt enorm uit naar zijn nieuwe uitdaging als hoofdtrainer van Ajax. “Ik heb er heel veel zin en ik hoop dat ik ervan ga genieten met mijn staf”, zegt hij op de clubsite van de Amsterdammers. “We staan hier nu en het is belangrijk om resultaat te halen. Ook op de manier waarop wij willen spelen. Dat is aanvallend, met risico en veel kansen creëren. Dat hoort bij Ajax. Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep zodat we dat terugzien op de velden.”

Heitinga wil nog altijd voor het landskampioenschap gaan. “Het allerbelangrijkste is dat we kleur op de wangen krijgen en zondag de drie punten mee naar Amsterdam nemen. We weten dat het bij Ajax maar om één ding draait: kampioen worden. We zullen in vaste samenstellingen gaan spelen. Dat begint op het trainingsveld. De spelers moeten op trainingen ervaren waar ze tegenaan lopen in wedstrijden. Als we tegen compacte organisaties spelen, mogen we geen onnodig balverlies lijden. Het terugveroveren kost energie, terwijl we die energie moeten stoppen in het aanvalsspel.”

De voormalig profvoetballer maakte een mooie ontwikkeling door door meerdere als oud-speler van Ajax meerdere jeugdelftallen te trainen en na Jong Ajax nu hoofdtrainer te zijn van het eerste elftal. “Het is iets waar ik trots op ben. Nu ben ik er en is het aan mij en aan de staf om ervoor te zorgen dat we aan het einde van het seizoen tevreden kunnen terugkijken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.