Heitinga: ‘Hoop ervaring en wilskracht toe te voegen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 11 juli 2015 10:31 – Bron: NOS

Johnny Heitinga is sinds deze zomer weer terug bij Ajax. De ervaren verdediger moet de Amsterdamse formatie voorzien van meer ervaring en moet de jonge selectie op sleeptouw nemen, zo bevestigt hij in gesprek met de NOS. ”Ik hoop met mijn ervaring wat wilskracht toe te voegen en de jonge jongens tactisch in en buiten de kleedkamer te kunnen helpen.”

Heitinga ziet in ieder geval dat de Amsterdamse selectie veel mogelijkheden heeft. ”Ajax heeft een talentvolle ploeg met heel veel mogelijkheden. Alleen de finetuning moet nog gebeuren. Het zijn bijna allemaal hele jonge jongens. Er komen dus leermomenten.”

Zijn terugkeer bij Ajax voelde voor de 31-jarige verdediger als thuiskomen. ”Het voelt als vanouds. Mensen komen een praatje maken. Ik ken veel gezichten. Mensen die bij mijn eerste periode bij Ajax waren, zijn er nu nog. Het is vertrouwd.” Hij ziet zijn tweede dienstperiode in Amsterdam niet als afsluiting van zijn loopbaan. ”Ik ben pas 31. Ik ben nog niet klaar met de voetballerij.”

Afgelopen vrijdag verloor Ajax in de oefenwedstrijd tegen Nordsjaelland met 3-1. ”Het is jammer dat je hier verliest, maar zij zijn fysiek al wat verder dan wij”, maakt Heitinga duidelijk.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.