Heitinga: ‘Ik zal nooit opgeven’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 21 oktober 2015 10:18 – Bron: Algemeen Daglad

1437159648

Johnny Heitinga werd afgelopen zomer teruggehaald naar Ajax. Tot op heden kan de verdediger nog niet rekenen op veel speeltijd en moet hij het doen met een reserverol. Door vele wordt dat niet begrepen, maar de routinier zelf snapt dat Frank de Boer de voorkeur geeft aan Joël Veltman en Jaïro Riedewald, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

”De trainer houdt vast aan dezelfde formatie. Die jonge gasten moeten dat vertrouwen ook voelen’, aldus de 31-jarige mandekker. ”We staan nog steeds bovenaan. De aankomende twee weken kunnen we echt zien waar we staan met Fenerbache-uit, Vitesse-uit en twee keer Feyenoord-uit.” Heitinga blijft rustig onder de huidige situatie. ”Mijn cv 1-is bekend. Ik sta nog steeds in de top-10 van het rijtje internationals met het meeste aantal wedstrijden voor Oranje. Ik heb vijf eindtoernooien gespeeld. Het is niet fijn om geen invloed te hebben op het team als je op de bank zit. Alleen wat je leert als je ouder wordt: je kunt beter rustig blijven.”

Heitinga herhaal opnieuw maar weer eens dat zijn rol binnen de selectie niet dezelfde is als die van André Ooijer een paar jaar geleden. ”Ik ben 31, hè. André was toen wel wat ouder. Ik ben nog zeker niet klaar. Ik ben hongerig. Daarom maak ik ook nog steeds een hoop extra uren buiten de reguliere trainingen om. Ik volg een individueel programma met een personal trainer. Als ik een dag vrij ben, rijd ik naar historische grond van Ajax, het Olympisch Stadion, en maak extra uurtjes.”

Na al die jaren in het buitenland is Heitinga in ieder geval wel blij dat hij weer in Nederland speelt. ”Na al die jaren in Spanje, Engeland en Duitsland is het fijn om weer dichtbij je familie te zijn. Als voetballer in het buitenland is dat niet allemaal vanzelfsprekend. Dan heb je trainingskamp na trainingskamp. Maar ik ben teruggekomen om te spelen, ik zal nooit opgeven”, besluit Heitinga strijdlustig.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.