Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 23 september 2015 22:54 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond gemakkelijk de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt. De Amsterdammers wonnen in een halfvolle Amsterdam ArenA met 2-0 van De Graafschap. Viktor Fischer en Johnny Heitinga maakten de goals. Ondanks de ploeg van Frank de Boer het lang spannend hield, kwam het niet in de problemen tegen een onmachtig De Graafschap. Morgen is de loting voor de derde ronde van de KNVB Bekertoernooi en Ajax zit in de koker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. Arek Milik had een goede voorzet in huis op Daley Sinkgraven die volledig vrij stond, maar de bal tegen De Graafschap-doelman Hidde Jurjes aankopte. In de rebound raakte Nemanja Gudelj de paal. Even later hadden de Superboeren een antwoord paraat. Een goed schot van afstand werd gepareerd door Diederik Boer, maar in de rebound kon Erik Quekel binnentikken. De spits stond echter buitenspel, waardoor Ajax met de schrik vrij kwam. Vlak voor rust kwam Ajax op 1-0. Gudelj had een goede bal op Milik in huis, die het leer op zijn beurt voorgaf op Viktor Fischer die vrij kon binnentikken: 1-0!

Na rust gebeurde er vrijwel niets, tot de 80e minuut aanbrak. Frank de Boer gunde Johnny Heitinga eindelijk zijn eerste minuten in Ajax 1. De routinier verving 10 minuten voor tijd Riechedly Bazoer. Niet veel later gooide de cultheld de wedstrijd in het slot. Uit een corner kwam de bal per ongeluk op het hoofd van Heitinga: 2-0!

Vermoedelijke opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever; Bazoer (80. Heitinga), Gudelj, Schöne, Sinkgraven; El Ghazi (65. Serero), Milik en Fischer (55. Younes).