Heitinga uit zorgen over onrust binnen Ajax

John Heitinga heeft zijn zorgen geuit over de huidige stand van zaken binnen de organisatie van Ajax. De interim-hoofdtrainer bevestigt dat er veel onrust is binnen de club en dat er snel duidelijkheid moet komen over de toekomst. “Er is na het vertrek van Marc Overmars veel gebeurd. Ajax moet nu vooral vooruit kijken en de juiste keuzes maken. Het wordt tijd dat er helderheid komt voor iedereen. Dat is het allerbelangrijkste”, zegt hij in De Telegraaf.

Zo is het onduidelijk wie de nieuwe Technisch Directeur wordt, ontbreekt er nog altijd een voetbalman in de RvC en weet ook Heitinga zelf nog niet of hij ook volgend seizoen voor de groep staat. “De staf moet op orde zijn en de club moet kijken naar gerichte aankopen, naar wie in de selectie zitten en blijven. Dat gebeurt door te sparren tussen de hoofdtrainer en de technisch directeur. Dat was volgens mij ook de kracht van Erik ten Hag en Marc Overmars. Zij gaven elkaar rugdekking en steun. Toen is er wat moois gegroeid. Het is nu de realiteit dat er veel spelers uit zijn gegaan en veel spelers binnen zijn gekomen. Sinds Marc weg is, is het op technisch vlak gewoon onrustig.”

Hij benadrukt dat het huidige seizoen snel voorbij is en er dan ook al snel moet worden doorgeschakeld naar het nieuwe voetbaljaar. “Ik weet dat op 28 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer begint. Zo snel gaat het. We moeten naar de compositie van het nieuwe seizoen kijken, want als we komend seizoen in de Champions League spelen, moet er een sterke groep staan. Wie wordt de nieuwe technisch directeur? En blijf ik zitten of komt er een nieuwe hoofdtrainer? Dus je voelt de onrust wel. Er komt wel een punt dat ik de regie zelf in handen neem. Gerry Hamstra (technisch directeur, red.) is net weg, dan verwacht ik dat er wel snel meer duidelijkheid zal komen.”

Heitinga wil graag hoofdtrainer blijven en is van mening dat hij niet goed kan worden beoordeeld op deze tweede seizoenshelft. “Je kunt me pas echt beoordelen en veroordelen als ik mijn groep en staf zelf kan samenstellen. Én als ik een volledige voorbereiding heb gehad. Ik stapte nu ergens midden in het seizoen in.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.