Hendriks: ‘Ben gelukkig bij Ajax’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 25 oktober 2015 20:59 – Bron: NOS

Sam Hendriks debuteerde zondag in Ajax 1 tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. De spits gaf ook nog eens de assist op de derde Amsterdamse goal. De aanvaller van Jong Ajax had lange tijd weinig perspectief in de hoofdstad, maar plots lijkt alles anders. ”Ik ben gelukkig bij Ajax, dus er is geen reden om ergens anders aan te gaan denken.”

Hendriks speelde vrijdag nog met Jong Ajax. Daar maakte hij een hattrick. ”Vrijdag speelde we met Jong Ajax tegen Fortuna Sittard en ik maakte drie goals, lekker”, legt de aanvaller uit hoe zijn weekend begon. ”Ik werd gisteravond gebeld dat ik stand-by was voor Anwar El Ghazi. Het was afwachten of hij nog steeds ziek was. Natuurlijk hoop ik niet dat hij ziek is, maar voor mezelf is het beter. Dan zit ik erbij”, vertelt de debutant, die natuurlijk blij was dat hij mee mocht naar het Gelredome. ”Ik zie dit als een beloning, dat is al een hele eer. Ik ben heel blij dat ik minuten heb gemaakt.”

Hendriks maakte nog bijna een goal. ”Dat scheelde niet veel. Lasse legde de bal goed terug. Ik moest hem met een sliding afronden, helaas lag Room in de weg.” Even later gaf hij wel een assist. ”Goede steekbal van Jaïro op mij. Ik zag Lasse gelijk al vrij staan en dan weet je dat je hem in een keer moet geven. Hij rondt het prima af.”

Hoe gaat het nu verder met Hendriks. ”Dat weet ik zelf ook nog niet echt. Ik ben in elk geval erg blij met met deze dag. Ik moet gewoon alles geven en m’n ding blijven doen, dan zie ik het vanzelf wel. Het liefst blijf ik bij Ajax, maar dat is natuurlijk in overleg met de club wat het beste is voor je ontwikkeling.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.