Hendriks zet door: ‘Laat hem nog maar een hattrickje maken’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 14 januari 2016 14:24 – Bron: Ajax Showtime

1452777807

Sam Hendriks is dit seizoen al goed voor tien doelpunten in Jong Ajax. In oktober maakte de 21-jarige spits zijn debuut in het eerste elftal tijdens de uitwedstrijd bij Vitesse. Met een assist op de 1-3 van Lasse Schöne had hij zelfs een behoorlijk aandeel in de overwinning. Toch wil het daarna niet volledig vlotten met de snelle aanvaller. Frank de Boer koos ervoor om de jonge Kasper Dolberg mee te nemen op trainingskamp en liet Hendriks links liggen. Zaakwaarnemer Robert Postma zegt in een interview met Ajax Showtime dat zijn cliënt graag de ‘Vincent Janssen-route’ zou volgen.

Janssen viel af in de jeugd van Feyenoord en knokte zich via Almere City terug naar de Eredivisie: hij tekende een meerjarig contract bij AZ. Hendriks kwam tweeënhalfjaar geleden over van De Graafschap nadat hij daar in de jeugd indruk maakte. Postma laat weten dat het voor Hendriks een ‘heel aardig streven’ is om dit seizoen zo veel mogelijk te scoren in de Jupiler League en zich door te blijven ontwikkelen. “Dan gaan we aan het einde van het seizoen wel kijken hoe het is gelopen, of hij meer bij Ajax 1 heeft gespeeld en wat het perspectief is. Ik hoop op nog een beetje geluk voor Sam. Laat hem nog maar een hattrickje maken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.