Hennie Spijkerman was er niet rouwig om dat hij Ajax moest verlaten in het kielzog van Marcel Keizer en Dennis Bergkamp. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers heeft lang voor de club gewerkt, maar had het totaal niet meer naar zijn zin in de laatste periode. “Ik ben op een leeftijd aangekomen dat het wel leuk moet zijn als je nog iets gaat doen en de laatste periode bij Ajax was dat niet”, zegt hij in Voetbal International.

Spijkerman gaat nu aan de slag als assistent van Danny Buijs bij FC Groningen. “Kort voor Kerst kreeg ik een berichtje van technisch manager Ron Jans waarin hij me vroeg of ik de ervaren trainer naast Buijs wilde worden. Ik kende Danny niet en ben natuurlijk eerst een gesprek met hem aangegaan. Hij stond bij mij bekend als een driftkikker, maar toen ik eenmaal met hem in gesprek was, kreeg ik een heel ander beeld dan ik had verwacht.”

Zijn keuze voor Groningen was een bewuste. “Als ik gemerkt had dat hij zijn eigen gang zou gaan en alleen zo nu en dan eens bij zijn assistent zou informeren naar diens mening, zou ik er zeker niet aan zijn begonnen. Ik moet op waarde worden geschat. Ik ben een rustige trainer. Ik kijk naar de wedstrijd, zie wat er gebeurt en geef dat aan bij de hoofdtrainer. Zo heb ik het bij Ajax ook altijd gedaan.”

Reageren op dit bericht