Herboren Ajax heeft geen kind aan Vitesse: 5-0!

Ajax begon matig aan het huidige seizoen. Tegen NEC thuis werd de eerste twintig minuten goed gespeeld, maar in de tweede helft viel Ajax ver terug. In de tweede en laatste wedstrijd verspeelde een zwak Ajax twee punten tegen FC Twente. Zaak dus voor de Amsterdammers om tegen Vitesse sterker voor de dag te komen.

Om 14.30 werd er afgetrapt met de Olympisch Kampioen Antony in de basis. Tagliafico was ook terug van zijn schorsing, maar de Argentijn begon op de bank. Voordat er maar goed en wel was begonnen stond Ajax al op voorsprong! Antony schoot geweldig binnen na prima voorbereidend werk van Mazroui: 1-0! Ajax bleef controle houden, alhoewel Vitesse er soms uitkwam. Toch was het de landskampioen weer die dicht bij de tweede treffer was. Een poging van Gravenberch werd van de lijn gehaald.

Ajax bleef de duimschroeven aandraaien en had amper iets te vrezen van de Arnhemse ploeg. Ajax vergat zich alleen te belonen, want de kansen waren er zeker. En toen was het ‘opeens’ 2-0! Wel op een gelukkige manier. Alvarez kopte voor en Klaassen bracht de bal weer naar Alvarez die in buitenspel binnen kopte. De VAR bekeek de goal opnieuw en zag dat een Vitessenaar als laatste de bal raakte voordat die bij de Mexicaan arriveerde.

Ajax bleef domineren en dat was tegen de zin van ex-Ajacied Bazoer die met een harde overtreding Antony naar de grond werkte. Een terechte gele kaart. Bazoer zou het nog slechter naar zijn zin krijgen, want een paar minuten later in de 43e minuut was het 3-0. Alvarez schoot op de lat, de bal stuitte via een Ajacied terug en Gravenberch rondde met een stuit af. Dat was tevens de ruststand. Ajax speelde een prima eerste helft.

De tweede helft begon met Ajax zonder wijzigingen, maar Vitesse startte met drie wisselingen waardoor Bazoer in de kleedkamer moest achterblijven. Met de vorige thuiswedstrijd tegen NEC in het achterhoofd was het interessant om te zien of Ajax nu wel een hele wedstrijd geconcentreerd en fel zou blijven jagen op meer goals.

Misschien was de concentratie iets minder, maar het spelplezier van de Ajacieden bleef op hoog niveau. Mazroui en Antony hadden leuke truukjes en zetten hun tegenstanders voor paal. Ajax bleef kansjes krijgen en in de 60e minuut was het toch weer raak. Tadic zorgde via Vitessenaar Hajek voor de 4-0!

Zeven minuten later viel de vijfde Ajax-goal. Een corner van de Ajacieden werd weggewerkt, Blind ving op en paste naar Tadic die voortrok, Martinez won het duel en de bal kwam bij Klaassen die met een puntertje binnenwerkte: 5-0! Direct na de goal werden Mazroui en Blind gewisseld voor Rensch en Tagliafico. Vijf minuten later mochten Klaassen en Antony de douche opzoeken. Ze werden vervangen door Berghuis en Neres. Die laatste zou zomaar zijn laatste Ajax-minuten gespeeld kunnen hebben, want een transfer lijkt aanstaande.

Ajax bleef lekker voetballen ondanks alle wissels en het publiek genoot met volle teugen. Zeven minuten voor tijd werd als laatste de leeg gespeelde uitblinker Alvarez nog gewisseld. Schuurs mocht nog even opdraven. De wedstrijd was wel gespeeld. Het bleef bij 5-0 en dat was prima. De Ajacieden speelden een zeer leuke partij met als uitblinkers Alvarez en Antony. Het goede gevoel lijkt weer terug in Amsterdam!

Aanvang: 14.30 – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

1-0, Antony (5)

2-0, Alvarez (31)

3-0, Gravenberch (43)

4-0, Hajek (60, eigen goal)

5-0, Klaassen (67)

Ajax: Stekelenburg; Mazraoui (Rensch/68), Timber, Martínez, Blind (Tagliafico/68); Álvarez (Schuurs/83), Gravenberch, Klaassen (Berghuis/75); Antony (Neres/75), Tadic; Haller.

Wissels Ajax: Pasveer, Setford, Schuurs, Rensch, Magallán, Tagliafico, Labyad, Taylor, Jensen, Neres, Berghuis, Danilo.

Vitesse: Schubert; Dasa, Oroz (geel), Bazoer (geel) (Gong/46), Hajek, Wittek; Bero, Gboho (Vroegh/46), Tronstad; Openda (Cornelisse/69), Frederiksen (Buitink/46).

Wissels Vitesse: Houwen, Van Haveren, Darfalou, Tannane, Gong, Domgjoni, Yapi, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.