Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 03 januari 2011 09:18 – Bron: De Telegraaf

Voor Frank de Boer ligt er een meerjarig contract klaar voor het hoofdtrainerschap van Ajax. Danny Blind blijft voor de rest van het seizoen de rechterhand van zijn oud-medespeler bij Ajax en het Nederlands elftal. Tevens hoopt Ajax om Hennie Spijkerman dezer dagen los te weken bij Ajax Cape Town om De Boer te assisteren.

Blind zal naast zijn functie als assistent zich in de tussentijd inwerken als technisch manager en heeft voor komende week al z’n eerste besprekingen op de agenda staan. De oud-verdediger stemde in met de dubbelfunctie en in de zomer zal bekeken worden welke rol voor Blind zal zijn weggelegd bij Ajax.

Als opvolger van De Boer voor het trainerschap van de A1 is Dennis Bergkamp de voornaamste kandidaat, tot dusver trainer van de D2. Hij zal hierbij wellicht assistentie krijgen van Fred Grim. Verder werd al bekend dat Martin Jols protegé Albert van der Dussen en Bryan Roy bij Jong Ajax plaats moeten maken voor Gery Vink, nu trainer van de A2. Wim Jonk, momenteel individueel trainer bij Ajax, is in beeld om assistent te worden van Vink. Voor Van der Dussen en Roy worden nieuwe functies gezocht.

Het is voor de leiding van Ajax enigszins op eieren lopen in deze fase. Op de achtergrond voert directeur Rik van den Boog gesprekken met Johan Cruijff over de ideale technische organisatie voor Ajax. Verder moet de nieuwe ledenraad, sinds kort geïnjecteerd met een berg voetbalverstand, zich nog settelen in de huidige Ajax-structuur. In ieder geval wil de ledenraad een nadrukkelijke vinger in de technische pap te brokkelen hebben bij Ajax.

Omdat alle geledingen binnen Ajax ervan overtuigd zijn dat Frank de Boer de juiste man is voor de functie van hoofdtrainer in de ArenA, heeft directeur Van den Boog voor hem een meerjarig contract liggen. De definitieve invulling van de rest van de (nieuwe) technische organisatie is op de lange baan geschoven. Voor het nieuwe seizoen 2011-2012 moet deze organisatie staan en de poppetjes zijn ingevuld.
 

Reageren op dit bericht