Donny van de Beek en Frenkie de Jong

“Het kan zo in één of twee wedstrijden omvallen voor PSV”

Donny van de Beek speelde gisteren geen beste wedstrijd tegen NAC Breda, maar toch was de middenvelder weer goed voor een doelpunt. De 20-jarige Ajacied scoorde de 1-1 en Ajax won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1. De Nederlands international gelooft nog altijd in de landstitel. De achterstand op PSV bedraagt vooralsnog zeven punten.

“Het was zeker niet best. We stonden zelf niet goed en de afspraken die we gemaakt hadden kwamen er gewoon niet goed uit. Tijdens het druk zetten waren de ruimtes te groot, waar we juist compacter moeten staan als team. Daar moeten we nog stappen in maken”, zegt Van de Beek in gesprek met Goal.com.

Sinds de komst van de nieuwe trainer Erik ten Hag heeft Ajax drie wedstrijden gespeeld. Tegen Feyenoord, FC Utrecht en dus ook NAC was het spel niet om naar huis te schrijven. “Dat het aan Ten Hag ligt is nog veel te vroeg om te roepen. We zijn net een paar wedstrijden bezig”, vindt Van de Beek. “Je kunt het ook positief zien, omdat we heel weinig tegengoals krijgen. Het kan ook aan ons liggen, omdat we op bepaalde momenten te slordig zijn of de bal verkeerd raken. Dan kun je moeilijk de trainer de schuld geven.”

Ajax zal beter moeten spelen om echt een kans te maken op de titel. PSV zelf speelt ook slecht, maar staat op de ranglijst wel op redelijk grote voorsprong. “Het kan zo in één of twee wedstrijden omvallen voor PSV. Als ze wat punten verspelen kan dat zo weer zorgen voor stress. We hebben nog dertien wedstrijden, we moeten nog tegen PSV, dus er kan nog genoeg gebeuren”, vindt Van de Beek. “Ze blijven de punten wel pakken, ook al gaat het niet altijd even mooi. Als het een keertje tegenzit, moet je maar net zien hoe zij erop reageren”, zo besluit Donny van de Beek.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.