Supporters Fans Ajax

Het nieuwe seizoen begint in september – Wat kunnen we verwachten?

Er is weer veel gebeurd bij Ajax in het afgelopen seizoen. Na een hoop spektakel voor de winterstop, helaas niet altijd met goede afloop, richt de ploeg zich nu op de competitie en mag het wederom deelnemen aan de Champions League. Door de corona crisis kwam het vorige seizoen abrupt ten einde. Nadat Ajax een mindere periode meemaakte won het de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd uit bij SC Heerenveen nog wel. Dit zorgde ervoor dat Ajax op doelsaldo boven AZ uitkwam in de stand, ondanks dat er in de twee rechtstreekse duels met de Alkmaarders was verloren.

De KNVB besloot, nadat de hele competitie al een tijd had stilgelegen, deze niet meer te vervolgen. Er waren geen ploegen die degradeerden en promoveerden. Tevens werd er geen kampioen uitgeroepen. De stand zoals die was voordat er gestopt werd met voetballen, werd echter wel aangehouden bij de verdeling van de plaatsen om Europees voetbal. Dit kwam Ajax goed uit, want op dat moment was het vrijwel zeker dat de eerste plaats recht gaf op directe deelname aan de Champions League, zonder eerst voorronden te hoeven spelen. Dit was in de voorgaande jaren wel steeds het geval geweest.

Deelname Champions League

Het enige wat er nog moest gebeuren, is dat de ploeg die de Champions League ging winnen zich al rechtstreeks had geplaatst voor deelname via de eigen competitie. Omdat dit bij Bayern München het geval was, weet Ajax inmiddels dat het direct door zal stromen naar de poulefase van het miljarden bal. De laatste ploeg die dit nog kon verpesten was het Franse Olympique Lyon, want zij waren als zevende geëindigd in de Ligue 1. Doordat zij in de halve finale verloren van Bayern München wisten de Amsterdammers toen al dat het goed zou komen.

Met directe deelname aan de Champions League komt er enorm veel geld binnen. De totale inkomsten voor ploegen die het hoofdtoernooi halen worden reeds geschat rond de 40 miljoen euro. Dit kan natuurlijk nog veel verder oplopen als er veel wedstrijden worden gewonnen en de volgende ronde wordt gehaald. Maar het feit dat een dergelijk groot bedrag sowieso kan worden bijgeschreven is natuurlijk enorm goed nieuws. Zeker in een tijd waarin een hoop dingen in de voetbalwereld onzeker zijn.

Nieuwe aankopen

Tot nog toe zijn er nauwelijks spelers vertrokken bij Ajax. De enige belangrijk basisklant die is verkocht is Hakim Ziyech, waarvan al langer bekend was dat hij zijn carrière bij het Londense Chelsea FC zou vervolgen.  Verder werden verdedigers Joël Veltman en Sven Borman verkocht, en vertrokken een aantal spelers die eerder werden gehuurd. Daarnaast werden er ook een aantal spelers voor het komende seizoen verhuurd.

Daar kwamen een aantal aankopen voor terug. Sommige spelers die de afgelopen tijd werden verhuurd kregen ook opnieuw de kans om zichzelf te laten zien in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De grootste aankoop was die van de Braziliaan Antony, die overkwam van São Paulo. Met zijn overgang was een bedrag van ruim 15 miljoen gemoeid, wat door bonussen kan oplopen tot meer dan 20 miljoen. Ook werd Mohammed Kudus overgenomen van het Deense FC Nordsjaelland. Maarten Stekelenburg kwam over van Everton FC en zal met al zijn ervaring waarschijnlijk als tweede doelman aan de slag gaan.

De verwachtingen voor 2020-2021

Voordat het nieuwe seizoen van start gaat kan er nog van alles gebeuren. Omdat de transferwindow langer duurt in verband met het uitlopen van vorig seizoen in verband met het corona virus, zal het niet makkelijk worden om de ploeg zoals die nu is bij elkaar te houden, al zijn er momenteel weinig concrete ploegen die proberen om gewilde spelers als André Onana, Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek aan te trekken.

Mocht het Ajax lukken alles bij elkaar te houden, dan ziet alles er goed uit voor komend seizoen. Het is geen gek idee dat Ajax wederom kampioen kan worden en ver kan komen in de Champions League. Wanneer je hierop wilt wedden zijn er genoeg mogelijkheden dit online te doen. Net als met de beste roulette strategie zijn er verschillende manieren om in te zetten op een goede afloop van het seizoen voor Ajax. We kunnen in ieder geval niet wachten tot de bal weer gaat rollen in de Eredivisie en de Champions League.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.