Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 28 juli 2009 12:30 – Bron: Ajaxinside.nl

Net zoals zijn oudere broer Michael, speelde Brian Laudrup slechts één seizoen voor Ajax. In het weinig succesvolle seizoen 1999/2000 scoorde Laudrup 13 keer in 31 wedstrijden voor de Amsterdammers. Of zijn doelpunt tegen Cambuur Leeuwarden historisch is, dat moet iedereen zelf bepalen, maar mooi is hij zeker!

Of zoals de commentator van dienst zegt: “Oooow, ooow! Dit is prachtig voetbal!” Bekijk deze fraaie treffer hier!

We schrijven 6 februari 2000. Ajax is uit de UEFA Cup gegooid door Real Mallorca, uit de beker gegooid door Roda JC en heeft bovendien de laatste vier competitiewedstrijden niet kunnen winnen. Dan komt Cambuur Leeuwarden op bezoek in Amsterdam. Na tien minuten staat het al 2-0 voor de Amsterdammers en in de 14e minuut mag ook Laudrup scoren voor het team van Jan Wouters.

Na een overname op het middenveld, zet Laudrup de aanval zelf op. Hij geeft de bal op Dani, die met één keer raken de bal terug naar de Deen lobt. De 31-jarige aanvaller speelt de bal over keeper De Ron heen, kapt nog een keer en schiet de bal prachtig in de kruising: 3-0.

Een ommekeer zou de winstpartij tegen Cambuur Leeuwarden echter niet zijn. Een week later verliest Ajax met 4-0 in Eindhoven van PSV en de Amsterdammers eindigen uiteindelijk als vijfde in de competitie. Het doet niets af aan dit prachtige doelpunt van Brian Laudrup.

Geniet nog maar eens van deze prachtige treffer:

 

Reageren op dit bericht