Hoe gaat het met de verhuurde spelers van Ajax?

Ajax heeft een brede selectie en kiest er daarom elk jaar voor om een paar spelers te verhuren. Dit seizoen waren dat er maar drie Ajacieden: Dominik Kotarski, Lisandro Magallan en Kik Pierie. Met alle drie spelers gaat het bij hun huurclub in het seizoen 2021/2022 niet echt goed, al lijkt daar langzaam maar zeker verandering in te komen. Je zou dan ook een weddenschap kunnen plaatsen op een definitieve overstap van een van deze verhuurde spelers van Ajax. Kijk voordat je dit doet eerst wel op bet-bonus-code.nl zodat je een bonuscode kunt gebruiken voor de bet. 

Dominik Kotarski 

Al in de winter van 2018 betaalde Ajax maar liefst 2 miljoen euro voor Dominik Kotarski, die destijds nog maar 17 jaar oud was. Desondanks kwam het nooit tot een doorbraak in Amsterdam voor de doelman uit Kroatië. Kotarski speelde wel veel wedstrijden in Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar wist hierin niet altijd even goed uit te blinken. HNK Gorica uit zijn thuisland koos er alsnog voor om hem op huurbasis over te nemen van de Amsterdammers. Kotarski begon op de bank bij zijn nieuwe club, maar wist zich uiteindelijk alsnog in de basis te knokken.

Lisandro Magallan

Lisandro Magallan mag gerust een flop worden genoemd. De Argentijnse verdediger werd in de winter van 2019 gekocht voor maar liefst 9 miljoen euro en kwam dus over van Boca Juniors. Een succes werd deze overstap niet voor de Argentijn. Magallan speelde maar 7 keer voor Ajax en werd al twee keer verhuurd, zowel aan Alaves en Crotone. Ook dit seizoen mocht Magallan weer op huurbasis vertrekken, dit keer werd Anderlecht zijn eindbestemming. In de laatste vier competitiewedstrijden mocht de centrale verdediger steeds in de basis starten in België, maar daarvoor zat hij bijna alleen maar op de bank.

Kik Pierie

Ajax kocht Kik Pierie in de zomer van 2019 voor 5 miljoen euro van SC Heerenveen, waar de verdediger opgeleid was. Pierie, die geboren is in Boston, de Verenigde Staten, werd met name voor de toekomst gehaald en mocht eerst minuten maken in Jong Ajax, waar hij zelfs aanvoerder werd. Na een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd de jonge Nederlander voor twee seizoenen verhuurd aan FC Twente. Alhoewel Pierie in Enschede in zijn eerste seizoen veel minuten maakte, zit dat er dit seizoen nog niet in vanwege een slepende rugblessure. Wanneer Pierie zijn rentree kan maken is nog onbekend.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.