Na het laatste gelijkspel tegen De Graafschap waarmee PSV de titel prolongeerde, zijn er een boel veranderingen bij Ajax; een nieuwe trainer en een nieuwe aanpak moet de club weer naar het niveau van de vier opeenvolgende titels die clublegende Frank de Boer bracht brengen.

Na een teleurstellende vertoning in Europa en de uitglijder de laatste dag is het nu aan Peter Bosz om de goede tijden terug te brengen naar de ArenA. Zijn missie is simpel, zet de historische filosofie van mooi voetbal voort en ontworstel Eindhoven de titel en ga verder in Europa.

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar Bosz kan de man zijn die het waar maakt. Hij kent Nederlands voetbal van binnenuit, na het grootste gedeelte van zijn carrière als speler en manager in Nederland doorgebracht te hebben, waar zijn laatste twee rollen bij Heracles en Vitesse bijzonder succesvol waren en voor mooie momenten zorgden. Sinds hij naar Maccabi Tel-Aviv vertrok, waar hij bijna zowel de beker als de landstitel won. Onder zijn leiding verloor de club geen enkel duel van de 13 wedstrijden die ze speelde en scoorden een indrukwekkende 40 doelpunten. Deze stijl zal goed passen bij de hoofdstad. Als je denkt dat Bosz’ invloed Ajax de grootste kanshebber voor het komende seizoen maakt, kun je daar je geld op inzetten, maar voordat het seizoen start kun je je geluk beproeven bij Onlinecasinosnederland.nl waar ze de beste tafel- en kaartspellen en roulette opties hebben om je tot die tijd bezig te houden.

De aanvallende stijl is wat Bosz teams bekend maakt en zal van het grootste belang zijn wanneer hij naar Amsterdam komt. De club heeft een historie met aanvallend spel die terug gaat tot de jaren ‘70 en het door de legendarische Johan Cruyff geïnspireerde team dan voortdurend overheerste in Europa tot Louis van Gaal’s opwindende jonge kant die de Champions League won in het seizoen van ’94-’95. Dus voor Bosz zal het er niet alleen maar om gaan om te winnen, maar om te winnen in stijl. De komende maanden zouden er nogal wat transfers plaats kunnen gaan vinden als nieuwe trainer nieuwe gezichten met zich mee zal proberen te brengen, wat natuurlijk ook tot het afscheid van sommigen zal leiden. De jonge Deense aanvaller Viktor Fischer is al naar Middlesbrough vertrokken en er zijn meer geruchten over veelbelovende spelers zoals Riechedly Bazoer en Anwar El-Ghazi. Daar bovenop komt nog dat topscorer van het afgelopen seizoen Arkadiusz Milik, wellicht moeilijk te behouden zal zijn mocht Polen succesvol zijn op Euro 2016.

Hoe dan ook, wie er bij de aftrap van het nieuwe seizoen ook maar binnen de lijnen stappen, het zal de verwachtingen en het optimisme niet kunnen drukken. Na een teleurstellend Europees avontuur afgelopen jaar dankzij Fenerbache en Molde is het cruciaal dit seizoen weer op het hoogste niveau te gaan presteren, maar met Peter Bosz lijken de sterren zeker goed te staan.