Hoe kun je samen Ajax of ander voetbal kijken nog spannender maken?

Voetbal van Ajax of een ander team op tv is een heerlijk avondje vermaak. Of het nu gaat om een wedstrijd in de eredivisie, Champions League of misschien zelfs een duel tussen het Nederlands Elftal met al je favoriete Ajacieden in de basis, samen op de bank kijken is altijd een klein feestje. Met een paar snacks erbij en misschien een drankje, kom je de avond met vrienden waarschijnlijk goed door. Maar wist je dat je op verschillende verrassende manieren voetbal kijken nog spannender kunt maken?

Wed (live) op de wedstrijd

Je kunt de ervaring van het voetbal kijken spannender en enerverender maken door ook voor jezelf een kleine competitie ervan te maken. Dat kun je doen door vooraf of zelfs live te wedden op de wedstrijden. Zo zou je in de eredivisie de klassieker tussen Ajax en de grote rivaal Feyenoord extra spannend kunnen maken door vooraf te voorspellen wie er gaat winnen. Maar met de moderne manieren van online wedden kun je ook terwijl de wedstrijd zich voltrekt nog steeds inzetten op de beste spelers. Op die manier weet je beter weet je beter wie sterk aan de aftrap begonnen is, dan wanneer je vooraf zou wedden.

Kijk op een tweede scherm

Terwijl je een wedstrijd kijkt, kun je verschillende tweede schermen gebruiken. Dit is inmiddels misschien een beetje een achterhaalde term geworden, omdat het klinkt als iets uit 2010. Nog altijd zijn er tal van apps die ons helpen voetbal kijken leuker, verdiepender en spannender te maken. Er zijn verschillende apps, zoals Scorito, waarmee je een team samenstelt dat punten moet verzamelen in het echt, maar ook Forza Football of SofaScore, waarmee je live gegevens kunt bekijken van verschillende wedstrijden die op het moment van kijken bezig zijn. Op die manier kun je als kijker informatie verzamelen en de wedstrijden met meer kennis volgen.

Volg Ajax of andere teams via de beste verbinding

Met de komst van live streams en digitale televisie, is de beleving van een wedstrijd een andere ervaring geworden. Terwijl jij in de huiskamer al staat te juichen vanwege een goal van Ajax op het kampioenenbal of een goal van Oranje op het WK, weten de buren pas een enkel aantal seconden later dat er gescoord is. Aanbieders van streams werken er hard aan om de verbindingen sneller te maken, maar aanbieders van gewone digitale tv in full HD bieden alsnog de beste snelheid. Daarna komt televisie via de satelliet. Live streams staan op de derde plaats.

Volg Twitter of andere sociale media

Om het kijken van een voetbalwedstrijd zonder je vrienden thuis, toch een sociaal gebeuren te maken, zou je ook sociale media kunnen bekijken als een soort tweede scherm. Met hashtags geven bijvoorbeeld Twitteraars aan dat ze een bepaalde wedstrijd aan het kijken zijn, en vertellen ze daar grappige anekdotes over, of geven commentaar op een humoristische wijze. Intussen kun je op een medium als Instagram waarschijnlijk ook al de eerste hilarische memes terugvinden over de wedstrijden. En vergeet niet spelers te volgen die betrokken zijn bij de wedstrijden, voor een kijkje achter de schermen.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.