Supporters Fans Ajax

Hoe maak je het beste van een Ajax wedstrijd

Ajax fans worden soms de beste fans van de hele wereld genoemd . De reden is dat ze altijd achter hun team staan, wat de situatie ook is. Een wedstrijd van Ajax is een bijzondere ervaring. Het gevoel dat je krijgt als je in het stadion bent, en de spelers het veld op beginnen te rennen, is uniek. Hier zijn enkele tips over hoe je het meeste uit een Ajax-wedstrijd kunt halen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het eerste wat je moet doen is een ticket kopen. De kaartjes zijn goedkoop, dus maak je er niet te veel zorgen over. Je kunt ze online kopen of bij een van de winkels in de buurt van het stadion. Als je op een mooie plaats wilt zitten, zorg dan dat je er vroeg bij bent, want dat is waar de goede plaatsen zijn.

Wil je helemaal goed voorbereid zijn? Zorg dan dat je de juiste kleuren aan hebt! De kleuren van Ajax zijn rood en wit. Als je niets hebt om aan te trekken, zijn er altijd genoeg verkopers buiten het stadion die allerlei merchandise verkopen.

Wat ook belangrijk is, is dat je de chants kent. De fans zingen veel gezangen tijdens de wedstrijd, en als je die niet kent, voel je je misschien een beetje weggelaten. Maar het is makkelijk, als je ‘Ajax chants’ zoekt op Youtube zijn er duizenden video’s om je de chants te leren.

Wil je het helemaal spannend maken? Dan kan je er ook voor kiezen om in te zetten op jouw match, doe het wel enkel verantwoord (jammer genoeg verliest Ajax soms) en enkel bij betrouwde partijen. Via beste-goksites.net vind je tal van reviews van verschillende erkende bookmakers. 

In het stadion

Als je in de Johan Cruijff Arena bent, zorg er dan voor dat je zingt en juicht voor je team. Hoe luider je bent, hoe beter het is voor de spelers. Zorg er ook voor dat je het andere team en hun fans respecteert. Schreeuw geen beledigingen en begin niet met vechten. Dat is niet wat echte fans doen.

Als je het maximale uit een wedstrijd van Ajax wilt halen, moet je er gepassioneerd voor zijn. Ga er niet alleen heen om de wedstrijd te kijken en dan weer weg te gaan. Blijf tot het einde in het stadion en zing mee met de rest van de fans. Toon je steun voor het team en ze zullen het waarderen .

Na de match

Als je buiten het stadion bent, ga dan niet vechten of beledigingen roepen naar de fans van het andere team. Wees respectvol en geniet van de rest van je avond samen met de andere Ajax fans! Ga samen een lekkere frisse pint pakken na de wedstrijd en over het spel praten. Je zult een geweldige tijd hebben.

Dus, als je een Ajax-fan bent, zorg er dan voor dat je deze tips volgt om het meeste uit een Ajax-wedstrijd te halen! En als je nog geen Ajax-fan bent, kunnen deze tips je misschien overhalen om er een te worden.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.