Amsterdam ArenA

Hoe moet je je gedragen in de Johan Cruijff Arena?

Als fan van Ajax is de kans groot dat je regelmatig in de Johan Cruijff Arena zit als toeschouwer van een wedstrijd van je favoriete club. Toch zijn er vast ook nog genoeg supporters die nog nooit naar Amsterdam zijn afgereisd om spelers als Dusan Tadic, Sebastien Haller en Daley Blind te aanschouwen. Behoor je tot deze groep maar heb je inmiddels tickets geboekt voor een van de aankomende wedstrijden van Ajax? Je wilt dan natuurlijk graag weten hoe je je moet gedragen in het stadion. In dit artikel geven we je hiervoor een paar tips! 

Wees voorbereid bij de ingang

Dit is 100 procent gezond verstand, maar blijkbaar is dat geen vereiste om een ​​wedstrijd bij te wonen. Er staan ​​vaak bordjes die aangeven wat er in je zakken mag en wat er uit moet. Ze vertellen je op de website wat voor soort tassen acceptabel zijn en welke items je wel en niet mee kunt nemen naar de spellen; toch is er altijd één persoon in je rij als je naar de poorten loopt die hun sleutels in hun zak laat omdat ze niet opletten en terug moeten keren door de metaaldetector. Door de coronapas is dit trouwens extra belangrijk op het moment.

Ken de regels

Veel stadions hebben een duidelijk bagagebeleid om de veiligheid te vergroten. Rugzakken, grote portemonnees en draagtassen zijn over het algemeen verboden bij grote evenementen. Artikelen die je normaal in een luiertas zou dragen, moeten ook in een doorzichtige plastic zak worden gedaan. Glazen flessen en containers mogen niet mee naar binnen en huisdieren en kinderwagens zijn over het algemeen verboden. Je moet deze regels kennen voordat je in je vierwieler met verzekering auto naar de Johan Cruijff Arena rijdt.

Wees sportief

Of je nu een diehard voetbalfan bent of gewoon geniet van de opwinding en kameraadschap die bij de sport horen, wees hoffelijk tegen de mensen om je heen. Begrijp dat sommige mensen misschien niet zo enthousiast zijn als jij als het gaat om het ondersteunen van een bepaald team. Ze geven er misschien de voorkeur aan om bescheiden te klappen terwijl je fluit en schreeuwt. Hoewel je misschien in de verleiding komt om je opwinding en frustratie te delen door middel van kleurrijke uitdrukkingen, moet je dit verminderen. Als je snel om je heen kijkt, zie je jonge kinderen en volwassenen die naar je gedrag kijken.

Sta op als iemand door je gangpad loopt

Misschien moet iemand teruglopen naar zijn of haar stoel in het midden van het gangpad. En wanneer ze dat doen, moet je opstaan. Wees niet de eikel die zichzelf te belangrijk vindt om op te staan waardoor ze hun benen opzij draaien of proberen zichzelf op te vouwen in de stoel als een laptop. Of erger nog, wees nooit die vent die amper een centimeter beweegt en verwacht dat je over en om hem heen klimt alsof de ander een ninja is. Sta gewoon op en geef de ander ruimte.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.